Το υδραυλικό τσεκούρι του εφευρετικού Νίκου Ε. Θειακού

IMG_4296

Δείτε τη λειτουργία του σε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Νίκος Θειακός δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας. Πέρα από τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο πρώτος γιος του παπά-Βαγγέλη είναι ιδιαίτερα εφευρετικός και άριστος γνώστης μηχανολογικών. Από μικρός καταπιανόταν με επισκευές κινητήρων και σιδηρουργικών κατασκευών, όταν τα εγχειρίδια χρήσης ήταν ακόμη δυσεύρετα και δεν υπήρχε το διαδίκτυο με την εύκολη παροχή γνώσεων και ιδεών. Από το πρώτο χειροποίητο τόξο που είχε δημιουργήσει σε μικρή ηλικία έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Κι επειδή η λίστα των κατασκευών είναι μακρά θα σας παρουσιάσουμε το τελευταίο του επίτευγμα.

Πριν έναν περίπου χρόνο με ανταλλακτικά που ήδη είχε και ελάχιστα επιπλέον υλικά δημιούργησε ένα υδραυλικό τσεκούρι με πολύ μικρό κόστος. Το υδραυλικό τσεκούρι έχει κίνηση από παρτικόφ τρακτεριού και αποτελείται από αντλία παλιού μηχανήματος, ένα χειροποίητο ρεζερβουάρ με λάδια, μια μπουκάλα από παλιό σκαπτικό μηχάνημα, άξονα και τροχούς από παλιό αυτοκίνητο.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την λειτουργία του και την ευκολία με την οποία κόβει ξύλα σε ελάχιστο χρόνο.

Να διευκρινίσουμε ότι η ανάρτηση δεν δημιουργήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sbZ1CDbpwwM&feature=youtube_gdata]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ykhXI8P0hDs]

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...