Συνάντηση Ηγουμένου-Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς

20180719_103054

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος πατέρας Νικηφόρος, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου.

Ο Ηγούμενος, τον οποίο συνόδευε ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Βασίλειος Φέτσης, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος  για την αναστήλωση και αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή Πλατυστόμων Λευκάδας.

Όπως είπε κατόπιν έγκρισης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η Ιερά Μονή, στην οποία επανήλθε η διαχείριση της Ι.Μ. Κόκκινης Εκκλησίας μετά από δεκαετίες, έχει προχωρήσει στον καθαρισμό του περιβάλλοντος  χώρου και στην απομάκρυνση της βλάστησης εντός των κτηριακών συγκροτημάτων.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο εκκρεμούν οι μελέτες Τέμπλου, της οροφής και των τοιχογραφιών του Καθολικού της Ι.Μ καθώς και οι μελέτες αποκαταστάσεως ολόκληρου του κτηριακού συγκροτήματος.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται, επισημαίνοντας  ότι η ΠΙΝ διαθέτει πιστώσεις  για Εκκλησίες που επλήγησαν από τον σεισμό, προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποκατάστασή τους.

«Η προσπάθειά μας είναι να βοηθήσουμε σε δραστηριότητες της Εκκλησίας.  Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε  χρηματοδοτήσει και τώρα ξεκινούν οι εργασίες στον Άγιο Μηνά της Λευκάδας», τόνισε ο κ.Γαλιατσάτος.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας το ρόλο του μοναχισμού που διαχρονικά ήταν υποστηρικτικός στις δύσκολες περιόδους που βίωσαν οι νησιωτικές περιοχές εξέφρασε την πρόθεσή  της Περιφέρειας  να στηρίξει τη διοργάνωση του Γ’ Πανελλήνιου Μοναστικού Συνεδρίου με τίτλο «Ορθόδοξος Μοναχισμός και Σύγχρονες Μορφές Μοναχικής Πολιτείας», που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ι.Μ Φανερωμένης Λευκάδας και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Μακαριστών Μητροπολιτών  Κερκύρας Πολύκαρπου και Λευκάδος Νικηφόρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...