Όσα έγιναν 25 και 26 Ιουλίου στο χωριό μας. Ευχαριστήριο του συλλόγου μας

20170727_004042 (1024x768)

Και ο φετινός εορτασμός της Αγίας Παρασκευής συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στο χωριό μας 25 και 26 Ιουλίου 2017. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής έγιναν οι τελετές του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας παρουσία πλήθους πιστών που προσευχήθηκαν και ζήτησαν τη βοήθεια της Αγίας. Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη o Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή κληρικών από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λευκάδος και Καρυάς – Σφακιωτών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αξιότιμος κ. Ιωάννης Γκιάφης, ιεροψάλτης της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και πλαισίωσε με την συνοδεία του το ιερό αναλόγιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το βράδυ τ’ Αλώνια αποτέλεσαν την πηγή της διασκέδασης αφού οι μεγάλες δημοτικές ορχήστρες κράτησαν το κέφι αμείωτο και το χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την πρώτη βραδιά διασκεδάσαμε με τον Δημήτρη Καρακώστα στο κλαρίνο και στο τραγούδι τον Δημήτρη Αποστόλου και την Σοφία Βώττα. Στην κιθάρα ήταν ο Βασίλης Φωτίου.

Ο Θανάσης Κατωπόδης βρέθηκε εκεί και κατέγραψε σε βίντεο την βραδιά.

Την δεύτερη βραδιά διασκεδάσαμε με τον Χρήστο Λαμπάκη στο κλαρίνο και στο τραγούδι την Διαλεχτή και τον Δημήτρη Τζουμερκιώτη. Πάρτε μια μικρή γεύση από τη βραδιά.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ολόθερμα που για μια ακόμη χρονιά υποστηρίξατε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε ως σύλλογος για την διοργάνωση όχι απλά ενός πανηγυριού με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, αλλά γιατί κάθε χρόνο προσπαθούμε να έχουμε καλές ορχήστρες που δεν έχουμε συχνά την δυνατότητα να απολαύσουμε στο νησί μας, και γιατί προσπαθούμε να διοργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το διήμερο πανηγύρι με στόχο την άψογη εξυπηρέτηση του κόσμου. Πιστεύουμε (όπως προκύπτει και από τα σχόλια των επισκεπτών) ότι και φέτος η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και ότι οι δυο διαφορετικές ορχήστρες διασκέδασαν πολύ ντόπιους και επισκέπτες. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε επόμενα έργα του συλλόγου μας.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο Καρυάς “Απόλλων” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλυχού-Γενίου “Θέαλο” για την παραχώρηση υλικών απαραίτητων για την διεξαγωγή του πανηγυριού μας.

Φωτογραφίες από την προετοιμασία και την βοήθεια των εθελοντών μας, μικρών και μεγάλων, τους οποίους ευχαριστούμε ολόθερμα. Για τη διοργάνωση του πανηγυριού αφιερώνουμε περισσότερες από 3 εβδομάδες προετοιμασίας και μαζέματος…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...