Μυσταγωγική η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Κόκκινη Εκκλησιά

Η χθεσινή Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μονή Κόκκινης Εκκλησιάς ήταν μια εμπειρία μοναδική. Κανείς εν ζωή Πλατστομίτης δεν θυμάται να έχει κάνει Ανάσταση στο μοναστήρι. Κοντεύουν, λοιπόν, σίγουρα 80 χρόνια που έχει να ακουστεί σε αυτόν τον ιερό χώρο το “Χριστός Ανέστη”. Κι ακούστηκε εχθές από τα χείλη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, και περίπου 100 ατόμων που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Η συγκίνησή μας απερίγραπτη. Η εικόνα του χώρου επιβλητική. Υπό το διακριτικό φως των κεριών και των αστεριών, με ιδανικές καιρικές συνθήκες. Το μεγαλείο της απλότητας, της ξεχασμένης απλότητας. Το μόνο που ακούστηκε κάποια στιγμή ήταν οι χαρμόσυνες καμπάνες και οι κροτίδες από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Αλέξανδρο, που μετέφεραν επίσης το αναστάσιμο μήνυμα.

Η χθεσινή Ανάσταση είχε πολλαπλούς συμβολισμούς. Ανάσταση Κυρίου, Ανάσταση πραγματική για το μοναστήρι μας, Ανάσταση στις καρδιές μας, Ανάσταση στη σκέψη μας, που ακόμη κι αν κάποιες φορές “καθηλώνεται”, έρχονται εκείνα τα γεγονότα που με πολλή αγάπη, φροντίδα και όραμα, αποδεικνύουν πως όλα μπορούν να συμβούν!

Και θα μοιραστούμε ένα από τα σχόλια του κόσμου που ήρθε και δεν ήθελε να φύγει:
Μυσταγωγία. Το φως των κεριών. Οι ψίθυροι των βελανιδιών. Η πιο αληθινή Ανάσταση που έχω ζήσει. Ακόμα και που δεν έχω δεσμούς με το μοναστήρι, συγκινήθηκα. Και του χρόνου με υγεία και αγάπη“.

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά! Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε!

Ανανεώνουμε το ραντεβού στο μοναστήρι την Πρωτομαγιά στην πάντα όμορφη εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα οικιακού εξοπλισμού “Profi” για την ευγενική χορηγία των φαναριών που φώτισαν το χώρο.

Μπορείτε να δείτε βίντεο στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/platistoma

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *