Κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Κόκκινης Εκκλησιάς

20180721_091105 (1280x960)

Σήμερα, Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Κόκκινης Εκκλησιάς Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού προγράμματος που εξέδωσε η Ιερά Μονή Φανερωμένης. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης, Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, σε κλίμα κατανυκτικό, υπό το φως των κεριών και με τα τζιτζίκια να ισοκρατούν! Επίσης, τελέστηκε Μνημόσυνο για τους κτήτορες της Κόκκινης Εκκλησιάς.

Ο Ηγούμενος ενημέρωσε τους πιστούς ότι εκπονούνται οι μελέτες του Τέμπλου, της οροφής και των τοιχογραφιών του Καθολικού της Ιεράς Μονής καθώς και οι μελέτες αποκαταστάσεως του όλου κτηριακού συγκροτήματος. Επίσης, χθες συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα χρηματοδοτήσει μέρος της όλης προσπάθειας που γίνεται.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και σπιτικά κεράσματα.

20180721_100028 (1280x960)

Σας συστήνουμε να παραβρεθείτε στις προγραμματισμένες ακολουθίες του Αυγούστου για να βιώσετε κι εσείς την δική μας εμπειρία, μακριά από την οχλοβοή της τουριστικής Λευκάδας, σε ένα καταπράσινο τοπίο στην καρδιά της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επόμενες ακολουθίες θα γίνουν:

Κυριακή 12 Αυγούστου απόγευμα ώρα 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις.

και

Σάββατο 18 Αυγούστου το πρωί ώρα 7.00 π.μ. Θεία λειτουργία.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Μονή Κόκκινης Εκκλησιάς θα παραμένει ανοικτή κάθε Τρίτη και Παρασκευή Ιούλιο και Αύγουστο, από 10 π.μ. έως 7 μ.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...