Ανήμερα της Παναγίας στην Κιάφα

IMG_0637

Ανήμερα της Παναγίας συνήθως στο χωριό μας δεν τελείται Θεία Λειτουργία, γιατί ο ιερέας διακονεί άλλη Ενορία. Έτσι οι περισσότερες οικογένειες του χωριού που επιθυμούν να εκκλησιαστούν πηγαίνουν στην Κιάφα στον Αλέξανδρο, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας, η οποία ανήκει στην οικογένεια Σέρβου.

Η Κιάφα υπήρξε κάποτε ένας οικισμός με πολλούς κατοίκους. Βρίσκεται μεταξύ του χωριού μας και του Αλεξάνδρου. Μέχρι και πριν δώδεκα χρόνια περίπου αποτελούσε ένα ερειπωμένο χωριό. Πλέον όμως τα σπίτια φτιάχτηκαν και έχει και μόνιμους κατοίκους!

Η εκκλησία και ο περίβολος της Παναγίας κάθε χρόνο γεμίζουν ασφυκτικά, από κατοίκους του Αλεξάνδρου και της Νικιάνας, που τιμούν το χωριό τους και δεν απουσιάζουν ποτέ από τον εορτασμό.

Την Θεία Λειτουργία τελεί ο εξαίρετος κύριος, Πρωτοπρεσβύτερος και Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ, π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης, που κατάγεται από το Πινακοχώρι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας γευόμαστε τους ευλογημένους άρτους καθώς και λαδόπιτα που προσφέρει η οικογένεια Σέρβου.

Τα δυο τελευταία χρόνια δε, συνηθίζουμε να δεχόμαστε το κέρασμα της Ένωσης Αλεξανδριτών Αττικής «Οι Σκάροι» στην πλατεία του Αλεξάνδρου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, απολαμβάνοντας παγωμένο νερό, καφέ και πεντανόστιμους ροζέδες.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...