Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για τον καθαρισμό οικοπέδων

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας και απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στο χωριό μας, να προβούν σε καθαρισμό αυτών για να είμαστε όλοι ασφαλείς ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου 2019 και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, ο ∆ήµος Λευκάδας στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του λαµβάνει µέτρα πρόληψης και υλοποιεί δράσεις για αποτροπή κινδύνων έναντι πυρκαγιάς. Η συνεργασία της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσµατικότερη αντιµετώπιση των εν λόγω κινδύνων.

Καλούµε λοιπόν, σύµφωνα µε τις ισχύουσες νοµικές διατάξεις (άρθρο 1, Πυροσβεστικής ∆ιάταξης 4/2012, ΦΕΚ 1346/Β΄), τους ιδιοκτήτες, νοµείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισµών και σε απόσταση µέχρι 100 µέτρων από τα όρια αυτών, να προβούν άµεσα σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα και αποµάκρυνση αυτών, καθώς επίσης και αποµάκρυνση κάθε άλλου εγκαταλελειµµένου καυστού ή εκρήξιµου υλικού ή αντικειµένου, για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σε περίπτωση µη εφαρµογής των προαναφερθέντων από τους υπόχρεους, προβλέπονται από το νόµο και εφαρµόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, σύµφωνα µε το άρθρο 2 της Πυροσβεστικής ∆ιάταξης και αφορούν: επιβολή προστίµου, καταλογισµό δαπάνης στην περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισµού και υποβολή µήνυσης για το αδίκηµα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 94, παρ.1, περίπτ. 26, του Ν. 3852/2010).

ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΟ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *