Κόψαμε την βασιλόπιτα του συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου

20170204_190623-1280x720

Σε κλίμα φιλικό και ζεστό πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017. Το μικρό παραδοσιακό καφενεδάκι της Μαρίας Κατωχιανού γέμισε μικρούς και μεγάλους. Τα μέλη μας στήριξαν για μια ακόμη φορά τον σύλλογο εμπράκτως τόσο με την παρουσία τους όσο και με τις συνδρομές και αγορές ημερολογίων.

Η Γενική Συνέλευση προηγήθηκε της κοπής της βασιλόπιτας. Η πρόεδρος του συλλόγου έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων και των έργων του συλλόγου για το έτος 2016 εστιάζοντας κυρίως στην διάθεση των χρημάτων του ταμείου στο μεγάλο εξωραϊστικό έργο στην πηγή του Αβδελιάρη, που κόστισε περίπου 4.500 ευρώ. Επίσης, τόνισε ότι το πρώτο έργο του συλλόγου το 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Πλατυστόμων δεν κινητοποίησε τις τοπικές αρχές και χωρίς μια γενναία χρηματοδότησή τους ο χώρος δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τα μέλη που παραβρέθηκαν αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων «Απόλλωνα Καρυάς», «Φωτεινού Σφακιωτών» και «Προόδου Πηγαδισάνων» για την παρουσία τους. Διάβασε τους χαιρετισμούς του Βουλευτή Λευκάδας κ. Αθανασίου Καββαδά που ήθελε πολύ να παραβρεθεί όπως μας ανέφερε τηλεφωνικά αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά, χαιρετισμούς που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ο αντιδήμαρχος Λευκάδας και συγχωριανός μας κ. Γιώργος Φίλιππας απέστειλε τις ευχές του μέσω του προέδρου της κοινότητας κ. Ξενοφώντα Θειακού.

20170204_190430-1280x720

Ο ιερέας της ενορίας π. Σπυρίδων Αϊβασιλιώτης ευλόγησε την βασιλόπιτα, η οποία περιείχε τρία φλουριά που αντιστοιχούσαν σε ισάριθμα δώρα που εξασφάλισε ο κ. Βασίλης Κατωχιανός με τις ευγενικές χορηγίες των καταστημάτων «Profi», «Βεντούρης» και «Κρεοπωλείο Ν. Βουκελάτος». Η κ. Μαρία Αραβανή κέρδισε μια δωρεπιταγή 50 ευρώ από το κατάστημα «Profi» στην Λευκάδα, ο κ. Γιάννης Καρτάνος κέρδισε μια κατσαρόλα από το κατάστημα «Βεντούρης» στην Λευκάδα και η κ. Αγγελική Βονιτσάνου κρεατικά από το «Κρεοπωλείο Νίκος Βουκελάτος» στην Καρυά. Ευχαριστούμε πολύ τα ανωτέρω καταστήματα για τα δώρα τους. Ακολούθησε μπουφές με αλμυρά εδέσματα, προσφορά του συλλόγου μας.

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή Λευκάδας: 

«Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ, αν και θα το ήθελα πολύ.  

   O Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων «Κόκκινη Εκκλησιά» οργανώνει πάντα εξαιρετικές παραδοσιακές εκδηλώσεις και καταφέρνει να συνδυάζει τις περισσότερες φορές  τον εκκλησιασμό των επισκεπτών, την καλή παραδοσιακή διασκέδαση και τη συνεύρεση του συλλόγου σας με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, με αποτέλεσμα όλοι όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σας να περνούν όμορφα και ευχάριστα.

   Το σημαντικότερο όμως που τιμά το σύλλογο είναι ότι όλα τα χρήματα που κερδίζει από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, διατίθενται για να καλυφθούν οι ανάγκες  που έχει το χωριό.

   Αυτό δείχνει πόσο αγαπάτε και νοιάζεστε για τον Τόπο σας και υπερήφανα δουλεύεται συλλογικά για να προσφέρετε το καλύτερο.  

   Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικά στην πρόεδρο, την Ειρήνη Βονιτσάνου, που παρά το νεαρό της ηλικίας της τα έχει καταφέρει εξαιρετικά, όπως και σε όλα τα μέλη συμβουλίου και όλους αυτούς που βοηθούν σε αυτή τη προσπάθεια.

   Εύχομαι καλές εργασίες στη γενική σας συνέλευση και ο σύλλογός σας να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια.  

   Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Χρονιά σε όλους, πάνω απ΄όλα με υγεία και δύναμη.

Με εκτίμηση

Θανάσης Καββαδάς


Ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας: 

Αγαπητοί,

   θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας στην Πρωτοχρονιάτικη Κοπή της πίτας του συλλόγου σας. Δυστυχώς, λόγω της συνάντησης για τον Πολιτισμό την ίδια ώρα στο Διοικητήριο, δεν θα μπορέσω ούτε ο ίδιος ούτε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Κατωπόδη και κ. Γρηγόρης να βρισκόμαστε μαζί σας.

   Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και να συνεχίσετε το σημαντικό έργο που επιτελείτε στον τομέα του Πολιτισμού και της γενικότερης προβολής του νησιού μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...