Ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο Πλατυστόμων & στην εκκλησία του χωριού

DSCN4491

Η ισχυρή σεισμική δόνηση της 17ης Νοεμβρίου 2015 καθώς και οι μετασεισμοί που εξακολουθούν να ταρακουνάνε τη γη είχαν σαν αποτέλεσμα στο χωριό μας να υποστούν μεγάλες ζημιές το Δημοτικό Σχολείο Πλατυστόμων και ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πλατυστόμων.

Η στέγη του Δημοτικού Σχολείου Πλατυστόμων έχει υποστεί ζημιές και τα κεραμίδια που έσυραν είναι τόσα που η πρώτη βροχή θα αποβεί καταστροφική…

DSCN4425 DSCN4427 DSCN4430 DSCN4431

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής έχει υποστεί πολλές και σοβαρές ρωγμές στην τοιχοποιία.

Αρκετά ήταν και τα ερειπωμένα σπίτια του χωριού που τμήματά τους κατέρρευσαν.

Από τα κατοικήσιμα σπίτια ελάχιστα είναι αυτά που έχουν υποστεί ζημιές. Λίγες και οι λιθιές που έπεσαν στο χωριό.

DSCN4421 DSCN4423 DSCN4527 DSCN4528 DSCN4529

Μια μικρή κατολίσθηση πάνω από τη βρύση του Αβδελιάρη

DSCN4547

Σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της Αρχαιολογίας έκανε αυτοψία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής καθώς και στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς που δεν έχει υποστεί ζημιές.

Παρότι σήμερα δηλώσαμε στο Δήμο Λευκάδας τις ζημιές για το Δημοτικό Σχολείο, επειδή ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από την Παρασκευή, αύριο το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμων θα πράξει τα απαραίτητα για την άμεση επισκευή της στέγης. Όσον αφορά την εκκλησία, αναμένεται κλιμάκιο του Δήμου Λευκάδας για να κρίνει την καταλληλότητά της.

Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλο το νησί. Οι σεισμοί δεν σταματούν και η γη σείεται συνεχώς κάτω από τα πόδια μας. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε τα καλύτερα για όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...