Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για καθαρισμούς ιδιοκτησιών

fotia-platistoma

Παρότι οι κοινόχρηστοι χώροι του χωριού έχουν καθαριστεί, πολλά είναι τα ιδιόκτητα οικόπεδα πλησίον των οικιών που παραμένουν ακαθάριστα, αποτελώντας άμεση πηγή κινδύνου για ενδεχόμενη πυρκαγιά. Ο Δήμος Λευκάδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων για άμεσο καθαρισμό και απομάκρυνση της βλάστησης των ιδιοκτησιών τους.

img_1255

Παρακαλούμε κι εμείς από την πλευρά μας οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών και των οικοπέδων να μην ξεχνούν τις περιουσίες τους και τον τόπο τους και να προστατεύσουν τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ζουν στον χωριό. Τα χορτάρια ξεπερνούν το ενάμιση μέτρο κι η φωτιά μπορεί πολύ εύκολα να ξεσπάσει. Οι φωτογραφίες είναι από την φωτιά του περασμένου Αυγούστου στις Βουρλιές. Ας προνοήσουμε για την προστασία όλων. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της εφαρμογής μέτρων πρόληψης αποτροπής κινδύνου πυρκαγιών, ο Δήμος Λευκάδας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια αυτών, να προβούν άμεσα σε καθαρισμό και απομάκρυνση της βλάστησης των ιδιοκτησιών τους, καθώς επίσης και απομάκρυνση κάθε άλλου καυστού ή εύφλεκτου υλικού (άρθρο 1, Πυρ/κής Διάταξης αριθ.4/2012, ΦΕΚ 1346/Β΄/25-4-2012).

Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχουν νόμιμες συνέπειες (άρθρο 2, Πυρ/κής Διάταξης αριθ.4/2012) (παράγρ. 26, άρθρου 94 του Ν. 3852/2010) (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...