Ένας 19χρονος μιλάει για τα καλοκαίρια του στο χωριό!

 IMG_0225

Ζητήσαμε από τον 19χρονο Γιώργο Μακρή, γιό της Ελένης Κατσαρού και του Ευάγγελου Μακρή, που ζει στην ΑΘήνα και είναι φοιτητής, να μας εξηγήσει γιατί ένα παιδί που μένει στην Αθήνα επιλέγει να περνά μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών στο χωριό μας, ακόμα και τώρα πια που ελάχιστα νέα παιδιά το επισκέπτονται. Μας έγραψε λοιπόν το πολύ όμορφο κείμενο που ακολουθεί και αξίζει να το διαβάσετε. Όποιος άλλος επιθυμεί να καταγράψει τις αναμνήσεις του από τα καλοκαίρια στο χωριό μπορεί να μας στείλει το κείμενο είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά στα στοιχεία που υπάρχουν στην κατηγορία «Επικοινωνία».

                   Στο Πλατύστομα περνάω μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μου διακοπών εδώ και δέκα χρόνια περίπου, μιας και είναι τόπος καταγωγής της μητέρας μου. Από την αρχή το χωριό  μου άρεσε επειδή είναι ένα μέρος ήσυχο, μακριά από το θόρυβο και το καυσαέριο. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και τα παιδιά – έστω και λίγα- έγιναν χρόνο με το χρόνο φίλοι μου.

             Οι μέρες εδώ περνούν ευχάριστα, μια και μπορεί κανείς να συνδυάσει βουνό και θάλασσα, χαλάρωση και παιχνίδι στ’ αλώνια και την πλατεία, μπάνιο σε κοντινές παραλίες και βόλτα σε διπλανά χωριά, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές.

             Ακόμα και τώρα που μεγάλωσα και άλλαξαν εν μέρει τα ενδιαφέροντά μου, επειδή ο ρυθμός της ζωής στην Αθήνα είναι αρκετά έντονος, μου αρέσει να βρίσκω χρόνο για μερικές μέρες χαλάρωσης στο χωριό έτσι ώστε μετά από τις διακοπές να μπορώ να γυρίσω πίσω ξεκούραστος.

             Για μένα λοιπόν το Πλατύστομα εξακολουθεί να είναι ένα ξεχωριστό μέρος- παρόλο που   με την πάροδο του χρόνου η παρέα των παιδικών μου χρόνων έχει ‘’σπάσει’’ -και ελπίζω να το εκτιμήσουν και να το αγαπήσουν κι άλλοι νέοι ιδιαίτερα όσοι έχουν δεσμούς λόγω καταγωγής.

                                                                                       Γιώργος Μακρής

Advertisements