Απεβίωσε ο Αλέκος Φίλιππας

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 απεβίωσε ο κύριος Αλέκος Φίλιππας και το μεσημέρι της Δευτέρας κηδεύτηκε στο χωριό μας συνοδευόμενος από την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους στην τελευταία του κατοικία.

Την Τετάρτη ο κ. Αναστάσιος Ι. Γαζής, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση την οποία και παραθέτουμε:

Λευκάδα 14/11/2012

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το θάνατο του Αλέκου Φίλιππα.
Ο εκλιπών υπήρξε αφανής προσωπικότητα του τόπου μας. Σπούδασε συντροφιά με το «δισάκι» του αγρότη, αυτοδίδακτος, φιλοπρόοδος , εραστής της Ελληνικής Παιδείας, εργατικός, τίμιος και αγωνιστής της ζωής. Λάτρης της γνήσιας αγροτικής Λευκαδίτικης Παράδοσης.
Η αγάπη του για τη Λευκάδα εκφράστηκε με την πολύμοχθη εργασία του για την Ομηρική Ιθάκη. Υπήρξε γνήσιος ,παθιασμένος, απλός και άρτιος εκφραστής της θεωρίας περί Ομηρικής Ιθάκης του W.Dorpfeld και η προσφορά του παραμένει μοναδική.

Αναστάσιος Ι. Γαζής

Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Λευκάδας

Τα λόγια του κ. Γαζή περιγράφουν εύγλωττα το μειλίχιο και πνευματώδη Αλέκο Φίλιππα και το σημαντικό και πολύχρονο έργο του. Αγαπητός από όλους, πιστός στις αξίες του, συντροφιά με τα λατρεμένα βιβλία του. Η φωτογραφία της ανάρτησης τυχαία δεν είναι. Ένα τριαντάφυλλο στις σελίδες που αγάπησε, στο ταξίδι προς τη δική του (Ομηρική) Ιθάκη. Καλό ταξίδι στο λόγιο του χωριού μας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του από όλους εμάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...